Tämän kakun ohjeen pohjana on joulukuun Maku-lehden Puolukka-kinuskikakku, jota muokkasin meille sopivaksi.
Pohja:
6 kpl munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vuokaan
2 rkl margariinia
1 dl korppujauhoja
Kostutus
2 dl pommacia
1 dl vettä
Vaniljakermatäyte
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
2 dl Flora-vaniljakastiketta
vaahdota ja sekoita keskenään
Täyte
2 dl kuohukerma-vaniljavaahtoa
3 dl hilloa (puolukka)
pakastemetsävadelmia
Kinuskikuorrutus
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria tai valmista kinuskikastiketta
50 g voita
Reunoille
2 dl kuohukerma-vaniljavaahtoa
Koristeluun
pakastevadelmia
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (2 l) vuokaan ja paista 220-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä jollain tikulla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma ja lisää sokeri. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita se kermavaahdon kanssa. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta pohja tarjoiluvadille kakkupaperille ja suojaa vadin reunat leivinpaperilla. Kostuta pohja sokerivedellä. Levitä päälle puolet puolukkahillosta, kermavaniljavaahdosta. Lisää pakastevadelmia. Nosta päälle toinen kakkulevy ja kostuta ja täytä samoin.
Kostuta päällimmäinen levy alapuolelta. Nosta levy kakun päälle ja pane painoksi tasainen astia. Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.
Valmista kinuskikuorrutus. Sekoita kerma ja voi, lisää kinuskikastiketta 1 dl. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 15 minuuttia. Pudota tippa kinuskia kakun päälle. Kun kinuski ei imeydy kakkuun, se on valmista. Lisää voi kuumaan kuorrutukseen. Jäähdytä hetki. Sekoita kinuski tasaiseksi, kaada se ohuena nauhana kakun päälle ja anna valua reunoillekin. Vaahdota kerma ja pursota se reunoille. Ripottele pinnalle pakastevadelmia.
Pohja:
6 kpl munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vuokaan
2 rkl margariinia
1 dl korppujauhoja
Kostutus
2 dl pommacia
1 dl vettä
Vaniljakermatäyte
2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
2 dl Flora-vaniljakastiketta
vaahdota ja sekoita keskenään
Täyte
2 dl kuohukerma-vaniljavaahtoa
3 dl hilloa (puolukka)
pakastemetsävadelmia
Kinuskikuorrutus
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria tai valmista kinuskikastiketta
50 g voita
Reunoille
2 dl kuohukerma-vaniljavaahtoa
Koristeluun
pakastevadelmia
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (2 l) vuokaan ja paista 220-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä jollain tikulla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma ja lisää sokeri. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita se kermavaahdon kanssa. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta pohja tarjoiluvadille kakkupaperille ja suojaa vadin reunat leivinpaperilla. Kostuta pohja sokerivedellä. Levitä päälle puolet puolukkahillosta, kermavaniljavaahdosta. Lisää pakastevadelmia. Nosta päälle toinen kakkulevy ja kostuta ja täytä samoin.
Kostuta päällimmäinen levy alapuolelta. Nosta levy kakun päälle ja pane painoksi tasainen astia. Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.
Valmista kinuskikuorrutus. Sekoita kerma ja voi, lisää kinuskikastiketta 1 dl. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 15 minuuttia. Pudota tippa kinuskia kakun päälle. Kun kinuski ei imeydy kakkuun, se on valmista. Lisää voi kuumaan kuorrutukseen. Jäähdytä hetki. Sekoita kinuski tasaiseksi, kaada se ohuena nauhana kakun päälle ja anna valua reunoillekin. Vaahdota kerma ja pursota se reunoille. Ripottele pinnalle pakastevadelmia.
Kommentit
Lähetä kommentti