Ostimme jouluksi 6,5 kg kinkun kuten aiemminkin. Mutta nyt kinkkua jäi aika paljon, koska lasten perheitä ei ollutkaan koronan takia joulun aikaan syömässä. Söimme sitä sitten kolmisin joulun aikaan isoäidin kanssa ja sitten kaksistaan. Loput kinkusta meni pakkaseen ja osa nyt uuden vuoden aattoruuaksi leivinuunissa. Lämmitin uunin aattoa edellisenä päivänä n 200 C:seen ja annoin lihapadan olla yön yli iltaan asti miedossa lämmössä. Kun maustaa kinkkupalaset runsain maustein, ei sitä usko samaksi lihaksi.
Tässä ohje:
n 2 kg kinkkua palasina isoon vuokaan
omenamehua (itsetehtyä)
BBQ-kastiketta
chilikastiketta
ketsupin loppu
1 punainen paprika pikkupaloina
1 sipuli paloina
Ladoin lihapalat isoon vuokaan. Sekoitin nesteet ja lihapalat peittyivät kokonaan. Päälle folio tiukasti ja vuoka uuniin. Aika maukasta tulikin. Makeat kastikkeet sopivat hyvin, myös sweet chili saucet. Maku on enemmän aasialainen kuin suomalainen. Sopii hyvin pääruaaksi perunoiden ja salaatin kanssa. Myös erittäin hyvin tacojen tai tortillojen, quesadillan, enchiladan sisälle tai crebsien yms. Lisäksi voi laittaa juustoraastetta, fetaa yms. Päälle voi laittaa koristeeksi persiljaa tms.
Kommentit
Lähetä kommentti