Sovelsin hieman Emmi- ja Hilja-mummin ohjetta uuteen uskoon.
3 dl kevytmaitoa tai vettä
1 ps kuivahiivaa (11 gr)
1 tl suolaa
1/2 tl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
2 dl luomukauraleseitä
50 gr sulaa voita
riisipuuroa
Lämmitä maito mikrossa käden lämpöiseksi. Lisää siihen hiiva. Sitten suolaa ja sokeria. Lisää jauhot. Voit käyttää myös pelkkiä vehnäjauhoja. Sulata voi ja lisää se. Kohota taikinaa 15 min. liinan alla. Leikkaa pitkästä tangosta kakkaroita ja pyöritä ne uunipellille ja litistä kämmenellä. Kohota vielä liinan alla. Edellisen päiväiseen puuroon voit lisätä hieman maitoa, kiehauta ja lisää sitä hieman jäähtyneenä kakkaroiden päälle ruokalusikallinen. Sitten uuniin n. +230C noin 15 -20 min. Sulata hieman voita ja voitele kukkoset lämpimänä. Voit syödä sellaisenaan tai laita nokare vielä voita kukkoselle. Maistuu välipalana tai iltapalana tai kahvin kanssa suolaisena lisänä. Nam - sanoi Sylvi!
Kommentit
Lähetä kommentti