https://tertinkartano.fi/tuote-osasto/suosituimmat/
Herkuttelimme loppiaisiltana valmiilla ruualla, Mannerheiminkin suosimalla vorschmackilla. Olemme tosi sairaana kumpainenkin, minä jo viidettä viikkoa!! Ruuanlaitto on silloin vaikeaa, kun on sairas. Ostimme Helsingistä tullessamme Tertin kartanon vorschmackia säilykepurkissa ja sitä voin suositella. Voschmackia keitimme ensin noin 10 minuuttia kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan hämmentäen, ettei se pala pohjaan. Tuote on paras valmis säilykepurkkituote, mitä tiedän, ylittää monen ravintolankin vastaavanlaisen annoksen. Vorschmack käy alkuruuaksi tai meille se kävi nyt pääruuaksi. Onneksi makuaistia on vielä vähän jäljellä. Lisukkeeksi otimme perunamuussia, smetanaa, suolakurkkuja, rosollia, puolukkahilloa, tuoretta persiljaa. Juomana otin yhden lasin jouluolutta, joka sopi tämän ruuan kanssa. Muuten en ole yhtään oluen ystävä. Kotikalja olisi ollut vielä sopivampi ruokajuoma, mutta nyt en ole jaksanut sairaana ollessa sitä tehdä. Vorschmackia aion kyllä vielä itsekin kokeilla naudan jauhelihasta, koska siitä tulee hyvää kuulema, kun sitä hauduttaa pitkään uunissa.
Ruokajuomana oli Hohenthannerin Winterfestbier. Aika voimakkaan makuinen lager olut!
Tertin kartano on todella hurmaava kartanomiljöö Mikkelissä. https://tertinkartano.fi
Siellä kannattaa ehdottomasti poiketa, jos on matkalla Mikkelissä tai ajamassa ohi. Olemme vuosien ajan käyneet Tertissä ja ostaneet sieltä hyviä tuotteita. Usein syömme siellä pienen lounaan tai joskus isomman. Minun pieni herkkulounaani on usein Tertin savumuikkuvoileipä. Olemme joskus syöneet myös Tertin mahtavan jouluaterian, en tiedä parempaa jouluateriaa Suomessa. Mutta silloin kannattaa mennä sinne tyhjällä vatsalla, jotta kaikki jouluherkut mahtuvat mahaan!
Tertistä löytyy joulun aikaan ihania joululahjoja ja ruokia. Kesällä on myös navettamyymälä auki. Nyt talvella siellä vanhassa kivinavetassa oli viehättävä joulunäyttely fiilistelyä varten.

Tässä yksi perusohje:
Kotikokin vorschmack
0,5 dl rypsiöljyä
700 g naudan jauhelihaa
2 isoa sipulia hakkeena
8 valkosipulinkynttä hakkeena
4 rkl tomaattipyreetä
50 g anjovisfileitä hakkeena
2 rkl anjovislientä
3 dl kanalientä
suolaa
mustapippuria
1. Ruskista jauheliha rypsiöljyssä paistinpannulla, lisää tomaattipyree, sipulit ja anjovis. Freesaa 5 minuuttia.
2. Lisää kana- ja anjovisliemi, sekoita hyvin. Hauduta pannulla 10 minuuttia. Kaada vorschmack uunivuokaan. Laita uunivuoka 105-asteiseen uuniin ja kypsennä 3 tuntia.
3. Poista vorschmack uunista ja soseuta kastike sauvasekoittimella. Tarkista maku.
Kommentit
Lähetä kommentti