Aiemmin kynin sorsan höyhenistä ja vielä nyljin sen. Todennäköisesti sain ohjeen äidiltäni, mutta miksi hän otti talteen höyhenet. Kai siksi, että käytti ne tyynyihin täytteenä? Nyt en voi enää kysyä, koska äiti nukkui pois vuosi sitten, enkä muista miksi näin tehtiin. Nykyisin nyljen sorsan höyhenineen ja samalla nahkakin lähtee. Sehän onkin tosi helppoa ja näppärää. Alla kuvia molemmista tavoista. Tietysti voihan sen sorsan nahkan jättää kuten broilereissa ja paistaa nahkoineen.

Sorsa tai sorsalintu pitää ensin suolistaa heti ampumisen jälkeen ja riiputtaa viileässä.
Tässä ampuja on laittanut havuja suolistamisen jälkeen sorsan sisälle
Sorsapaistin ohjeeni: sorsapaisti
Sorsan toisenlainen käsittelutapani (vanhan ajan malliin):
Käsittely keittiössä alkaa...
höyhenet on kynitty muovipussiin...
suihkupullo on kätevä apu...
nahka lähtee kätevästi kuin takki päältä...
yli puolet sorsasta on muuta kuin syötävää...
kuin broileria, mutta väri on toinen...
toiset valmistavat vain rintapalat, mutta minä laitoin koko paketin pakastimeen.
Kommentit
Lähetä kommentti