Talvella pitää tyhjentää koko ajan pakastinta. Keräsin syksyllä neljä sankollista mustikoita ja tuleehan niitä sitten popsittua talven aikana sellaisenaan tai jogurtin kanssa. Usein teen mustikkapiirakkaa ja tietysti paras tulee leivinuunissa talvella. Käytän monta kertaa kaupan valmiita piirakkapohjia, mutta paremman pohjan saa, kun tekee sen itse.
Mustikkapiirakkapohjani:
100 gr leivontamagrariinia tai voita
2 kananmunaa
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 - 1,5 tl leivinjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa tai kermaa
Tee näin:
- vaahdota kananmuna ja sokeri, sulata margariini ja lisää se jäähtyneenä, sitten vehnäjauhot+leivinjauhe+vaniljasokeri, sitten kerma tai maito
- mustikat sellaisenaan, sokeria hieman, jollei sitä ole jo pakastuksen mukana (minulla on aina sokeria marjojen mukana, koska se säilyttää C-vitamiinit)
- mustikoiden joukkoon voi laittaa kermaviiliä, jos haluaa
Kommentit
Lähetä kommentti