Viime viikonloppuna tein suomalaista kirjolohta ulkomaiselle vaihto-opiskelijalle. Lohen maustoin vihreällä basilika-pestolla. Hyvää ja maukasta tulikin ja maistui myös espanjalaiselle vieraallemme.
1 lohifile (käy myös nieriä, merilohi tai miksei siika)
mausteet:
sitruunapippuria ripaus loheen,
vihreää pestoa lohen pintaan
suolaa en laittanut, koska pestossa on suolaa
Lohi laitetaan uuniin, noin + 200-220 C ja se on valmista noin 15 - 20 min. kuluttua.
Vielä päälle ruokakermaa loppuvaiheessa ja hetkeksi uuniin. Jos haluaa vielä lisää makua, voi käyttää savujuuston makuista ruokakermaa.
Lisukkeeksi tein rosmariinilla maustetut perunat eli edellisenä päivänä keitetyt perunat kuorin ja lohkoin pannulle, jossa oli oliiviöljyä ja ripottelin lopuksi kasvihuoneen rosmariinia perunoille.
Salaatti: jäävuori- tai lehtisalaattia, pieniä tomaatteja lohkoiksi, kurkkua, fetaa, kuivattua sipulia, kastiketta joukkoon - käytin hyvää Tertin kartanon kastiketta.
Jälkiruoaksi puutarhan omenia uuniin; omenoista pois siemenkodat, ripaus siirappia ja kanelia, tarjoile vanilja-kermajäätelön kera.
Kommentit
Lähetä kommentti