Olemme tehneet perheemme kanssa vuosia samanlaista lihapiirakkaa. Ohjeen sain aikoinaan mummilta eli mieheni äidiltä. Se on oivallinen lauantain ruoka, josta jää usein syötävää vielä toiseksi päiväksi, kun tekee kokonaisen uunipellillisen. Tässäpä mummin ohje:
Lihapiirakkaa
1 (600 gr) iso paketti lehtitaikinaa (Myllyn Paras on paras) tai voitaikinan voi tehdä itsekin
500 - 700 gr nautasika jauhelihaa
1-2 dl irtoriisiä
1-2 sipulia
1 keitetty kananmuna (usein jätän pois, kun säilyvyys on parempi)
Mausteita:
suolaa
grillimaustetta
mustapippuria
yrttejä
joskus jopa yrttiperunamuussia, jota on jäänyt kaappiin
1 muna voiteluun
Teko-ohje:
laita uuni lämpiämään n +220C
laita riisit kiehumaan n 10 min
ota taikinalevy ajoissa sulamaan jääkaappiin
kaulitse taikina levy siten, että se on n 2 x uunipellin kokoinen
silppua sipulit ja kuullota ne pannulla oliiviöljyssä
paista jauhelihat pannulla oliiviöljy-voi-seoksessa
mausta jauheliha
sekoita kaikki ainekset
laita kananmunahakkelus sekaan
laita taikina pellille
tasoittele seos taikinan päälle tasaiseksi
taita toinen puoli taikinasta seoksen päälle ja nipistele reunat kiinni
voitele piirakka vähän vatkatulla munalla ja pistele haarukalla reiät piirakan pintaan
laita uuniin ja tarkastele paistotulosta, joskus käännän pellin, niin paistotulos on tasaisempi
Kommentit
Lähetä kommentti