Lapsuudessani ei syöty blinejä eikä me tarjoiltu niitä omillekaan lapsillemme, mutta nykyisin ne ovat mukavaa joulun jälkeistä ruokaa pitkin talvea. Blinitaikina on helppo valmistaa ja kun se on kohonnut puolisen tuntia, se on sopivaa paistettavaksi. Lisukkeeksi sopii mäti, katkaravut, graavisiika, graavilohi, savukala, smetana, sipulisilppu, suolakurkut, sillikaviaari, lihahyytelömuruset, ym ym Helpointa blinit on valmistaa vohveliraudalla; nopeaa, ei tule käryä ja on helppoa. Juomaksi sopii maito, vesi, olut, valkoviini tai kuohuva kupliva, kuten kuvassa meillä.
Blinitaikina:
1 l maitoa
25 gr hiivaa
500 gr tattarijauhoa
3 kananmunaa
100 gr sulatettua voita
Maidon lämmitin mikrossa kädenlämpöiseksi, musersin sinne hiivan ja sekoittelin. Sitten jauhot ja kanamunat, lopuksi voisula. Taikina annetaan kohota ainakin puoli tuntia. Sitten vain paistamaan. Paistamiseen käy myös lettupannu, mutta vohvelirauta on tosiaan verraton. Blinit voi paistaa tavallisellakin pannulla jos haluaa isoja blinejä. Ja aina isot blinit voi puolittaa tai laittaa neljään osaan.
Kommentit
Lähetä kommentti