Kun nyt korona koettelee tosi kovasti koko maapalloamme, olen leiponut kotona paljon enemmän. Tänään kiirastorstaina tein herkulliset pääsiäispullat ja laitoin ensimmäisen kerran kermaa ja maitoa nesteeksi. Jopas tuli maukkaita!
Sahramipullat ( n 40 kpl)
250 gr voita tai margariinia
5 dl maitoa ( eli 2 dl kuohukermaa+ 3 dl maitoa)
50 gr hiivaa tai 2 ps kuivahiivaa
0,5 gr sahramia + sahramiinia maun mukaan
3/4 tl suolaa
1,5 dl hienoa sokeria
2 munaa
1-1,5 dl kardemummaa
15-17 dl vehnäjauhoja
-lämmitä maito kädenlämpöiseksi, sekoita hiiva
-sulata kevyesti voi
-sekoita maitoon sahrami, suola, sokeri ja kananmunat
-sekoita jauhot maitoon, vaivaa käsin tai koneella
-lisää sulanut, jäähtynyt voi ja vaivaa
-anna taikinan kohota kulhossa n 1 tunti liinan alla
- leivo pyöreitä pullia tai pullapitkot
- tästä annoksesta tuli n 40 pientä pullaa
- kohota vielä pullat liinan alla ja koristele sokerilla, mantelilastuilla tai strösselillä ym
- uuni + 225C ja pullat uunissa n 10 min
3/4 tl suolaa
1,5 dl hienoa sokeria
2 munaa
1-1,5 dl kardemummaa
15-17 dl vehnäjauhoja
-lämmitä maito kädenlämpöiseksi, sekoita hiiva
-sulata kevyesti voi
-sekoita maitoon sahrami, suola, sokeri ja kananmunat
-sekoita jauhot maitoon, vaivaa käsin tai koneella
-lisää sulanut, jäähtynyt voi ja vaivaa
-anna taikinan kohota kulhossa n 1 tunti liinan alla
- leivo pyöreitä pullia tai pullapitkot
- tästä annoksesta tuli n 40 pientä pullaa
- kohota vielä pullat liinan alla ja koristele sokerilla, mantelilastuilla tai strösselillä ym
- uuni + 225C ja pullat uunissa n 10 min
Kommentit
Lähetä kommentti