Tässä oma ohjeeni:
1 litra vettä (kädenlämpöistä)
1 ps kuivahiivaa
1 tl suolaa
4 dl kaurahiutaleita
6 dl venhnäjauhoja
3 dl durumjauhoja
(tai 12-13- dl vehnäjauhoja)
2 rkl rypsiölyä
Taikina saa kohota noin 1 tunnin. Sillä aikaa voi valmistaa riisipuuron.
Puuro:
4 dl vettä
2 dl riisiryynejä
- keitä vesi pois ja lisää maito, keittäminen pienellä lämmöllä välillä sekoittaen kauhalla, ettei puuro pala pohjaan. Puuro voi olla kannen alla pienellä lämmöllä ja lisää maitoa, aina kun se haihtuu.
Kukkostaikina saa olla aika löysää, joten parhaiten sen voi nostella kauhalla pöydälle vehnäjauhoseokseen pyöritettäväksi. Sitten pellille pyöröset ja taas kohotus. Nyt tein puolet isompia kukkosia kuin normaalisti, muta maku oli silti hyvä. Kun taikina on nosteltu pellille, lisää riisipuuro lusikalla päälle ja tasoittele. Lusikan voi kastaa vedessä, niin puuro ei tartu.
Uunilämpö +225-250C ja pyöröt uuniin 15-20 min, kunnes pinta on hieman paistunut. Voitele sulatetulla voilla, kun pyöröt ovat hieman jäähtyneet. Valmiita syötäväksi, sopivat vaikka lounaaksi. Päälle vähän vielä voita tai muuta rasvaa tai sellaisenaan. Itse sipaisen hieman kasvisrasvaa päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti