Kun asun karjalaisena Savossa eli täällä Kuopiossa, niin olen oppinut syömään mustikkakukkoa.
Nyt tein sen itse ensimmäisen kerran. Tai eihän se ole kukko, vaan mustikkakukkopiirakka.
OHJE:
200 gr voita
1dl sokeria
3 dl ruisjauhoa
1 dl tattarijauhoa (tai ohrajauhoja tai vehnäj.)
1 tl leivinjauhetta
PÄÄLLE:
400 gr pakastemustikoita
0,5 dl perunajauhoja
1 dl sokeria
Sulata voi kattilassa, lisää 1 dl sokeria.
Lisää seokseen jauhoseos.
Taputtele taikinasta yli puolet piirakkavuoan pohjalle.
Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauhot astiassa. Lisää ne vuokaan.
Laita murusina loput taikinat piirakan päälle.
Uuni + 205 ja paisto n.30 min. Vaniljakastike tai vanilja.kermakastime sopii lisänä myös. NAM!!
Kommentit
Lähetä kommentti