Tein lauantai-illan alkuruuaksi rukiista alkupalat, ohjetta muokkailin hieman Sikke Sumarin ohjeen pohjalta, siten mitä kotoa löytyi. Sikke laittoi avokadoa, mikä sekin on varmaan hyvä paprikan tilalla. Tee ensin täyte ja paista sitten ruisleivät. Täyte päälle ja hieman erilainen alkupala on valmis!
Vuokaruisleipää valmiina paloina
- rukiinen Maalahden limppu sopii tosi hyvin
- palat paistetaan pannulla voissa
Täyte leipien päälle:
2 punasipulia
1 punainen paprika
3 -4 rkl majoneesia
tilliä
yrttejä maun mukaan
mustapippuria
sitruunamehua
1 ps pieniä kuorittuja pakastekatkarapuja
kaikki aineet sekoitetaan kulhossa ja asetellaan paistetulle ruisleivälle
Paista sipulit ja paprika ruokaöljyssä pannulla, anna hieman jäähtyä, lisää majoneesi ja mausteet, lopuksi katkaravut, jotka on sulattettu vähän mikrossa. Paista leivät ja laita täyte leipien päälle. Nam!
Jos jää tähteeksi, laita jääkaappiin ja voit syödä ne lounaaksi seuraavana päivänä.
Kommentit
Lähetä kommentti