Pakastimessa oli poron käristystä, jonka saimme hovitoimittajaltamme Hunaja-Hessulta suoraan Lapista. Tein siitä keiton, jota olemme syöneet tuoreen lähileipomon leivän kera jo kahtena päivänä. Keitto on herkullista talviruokaa.
200 gr poronlihaa tai hyvin käy hirvenlihakin
öljyä
2 isoa sipulia
1 kuutio kasvislientä
1,2 vettä
mustapippuria
2dl ruokakermaa
1 rkl maizenaa tai venhäjauhoja
Arlan Apetina fetajuustoa muruina n 100 gr
Paistoin pannulla öljyssä kuivan patongin rapeksi, joka oli kuutioitu.
Silppusin poron lihan pieneksi suurilla saksilla ja paistoin pannulla öljyssä, lisäsin rouhittua mustapippuria. Lisäsin silputut sipulit sekaan ja paistoin ne. Lisäsin noin reilun litran keitettyä kasvislientä. Sekoitin maizenan kermaan ja kaadoin keittoon sekoittaen huolella. Lisäsin vielä fetaa ja kiehautin. Keitto on sellaisenaan hyvää, kun lisää leivän muruja tai tuoreen leivän kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti