Heinäkuussa kävimme Virossa Muhun saarella ja siellä suuntasimme Sikke Sumarin mainioon lomapaikkaan NamiNamasteeseen. Hieno uusi kokemus oli kokkikurssi lähiruoka-teemalla, opettajana mainio ruokakirjailija Mirja von Knorring, joka taitaa myös yrttien käytön ruuan laitossa. Suurin osa kasviksista löytyi talon omasta puutarhasta suoraan pellosta, josta ne ensin haettiin porukalla. Uudet perunat nostettiin pellosta, kesäkurpitsat ja erityisesti pienet, porkkanat, herneet, pestoainekset, salaatit, koristekukat, joita käytettiin paljon. Valmistimme illallisen koko majapaikan väelle ja siinähän meillä sutinaa riitti.
Menu
alkuruokana täytetyt tomaatit ja salaatti
itsetehty pesto ja yrttivoi
itsetehty pesto ja yrttivoi
pääruokana maissikana pestolla ja kasvis peruna ym lisukkeet
jälkiruokana sitruunatorttu kirsikkakompotilla
....pikkuhiljaa tänne tulee selostus, kuinka ruuat sitten valmistettiin....ensin kuvia...yritän saada jutun valmiiksi talven aikana :) ps ...unohtui kirjoittaminen, mutta kuvat ainakin ovat tallella, ohjeetkin vielä jossain laatikossa! Jos jotain opin Mirjalta, niin yrttien käytön. Kasvatan yrttejä kasvihuoneessamme ja käytän niitä todella paljon ruuan laitossa, lähes joka päivä. Yrteillä saa hienoja makuvivahteita paremmin kuin kaupan mausteilla. Yrteillä on myös parantavia vaikutuksia ja monta muuta kehoa tervehdyttävää vaikutusta.
Mirja von Knorringilla on monta hyvää yrtti- ja ruokakirjaa:
Herkkuja kartanon yrttitarhasta (Otava, 1996)
- Pensselit padassa (Otava, 2000)
- Tämä on hyvää. Koko perhe keittiössä. (Tammi, 2003)
- Yrttien tuoksua (Teos, 2006)
- Elav gastronoomia (Ajakirjade Kirjastus, 2008)
- Virtina kokaraamat (Tänapäev, 2009)
- Löytöretkeltä lautaselle (Readme.fi, 2014)
- Villiä ja kesyä lähiruokaa (Bazar, 2015)
- Oliiviöljy (Bazar, 2017)
Kommentit
Lähetä kommentti