Puutarhassamme kasvaa neljä omenapuuta. Kaksi valkeaa kuulasta ja kaksi omenakanelipuuta. Valkeat kuulaat ovat tosi täynnä omenia, mutta punakaneleissa on vain muutama. En tiedä miksi? Mutta suurin harmi on, kun omenat alkavat tippua jo ennenkuin ovat kypsiä. Nyt niissä on jo toista vuotta muumiotautia, onneksi nyt vähemmän kuin viime vuonna. Olen hävittänyt roskikseen joka ainoan muumio-omenan, koska niitä ei voi kompostoida. Kerään kuitenkin kaikki omenat talteen ja teen niistä omenaherkkuja, sitä mitä osaan. Leikkaan huonot osat pois ja säästäväisenä käytän kaiken mahdollisen omenan.
Mökillä tein viime viikonloppuna nopean ja helpon omenaherkun muurikkapannulla:
- neste Floraa muurikkapannulle
- omenan lohkot pannulle
- ruskistus
- tarjolle kinuskikastikkeen tai vaniljakastikkeen kanssa tai jäätelön kera
Kotona tein itseideoimaa omenahilloa pudokkaista:
- kuorin omenat lohkoiksi
- kattilaan pohjalle vettä 1-2 dl
- sokeria maun mukaan
- fariinisokeria hieman
- sitruunamehua loraus
- kanelia ripaus
- keittoaika siten, että omenat ovat pehmeitä
Purkkiin tai pakkaseen, käy luonnonjogurtin seuraksi tai jäätelön kera.
Omenoista teen myös omenamehua, uuniomenia tai omenapiirakkaa.
Kommentit
Lähetä kommentti