Kun kasvihuoneestani tulee taas kurpitsaa runsaasti, niin pitää jo keksiä aivan omia ohjeita. Tässäpä mielestäni oivallinen resepti.
5 dl tai vähän enemmän kurtpitsalohkoja
2 sipulia lohkoina
oliiviöljyä
2 - 4 dl kermaa (ruoka- tai kuohukermaa)
(jos et halua kermaa, niin laita vettä, mutta maku on aivan toisenlainen)
suolaa
yrttejä
yrttituorejuustoa
Valmistus:
-kuullota sipulilohkot öljyssä pannulla
-kuori kesäkurpitsa ja lohko pienehköiksi paloiksi ja lisää sipulien sekaan pannulle
-siihenpä sitten nestettä ensin eli vettä ja annetaan muhia kurpitsat puolipehmeiksi ja niin,
että liika neste haihtuu
-sitten kermaa ja suola sekä yrttejä maun mukaan
-laitoin persiljaa, minttua, rosmariinia, viininlehteä, ym ym runsaasti
- vielä tuorejuustonokare (yrttituorejuustoa tms)
- jos haluaa makusävyjä lisää, voi laittaa paprikaa, kaprista, mitä itse ikinä keksiikään
Tämä kastike sopii perunoiden, pastan, riisin, kalan, lihan, kanan kanssa ja mielestäni se oli hyvää, kun puolisonikin tykkäsi! Ja käy tämä kastike keitoksi, kun sitä ohentaa lientä lisäämällä. Lisäksi raikasta salaattia ja hyvää tuoretta leipää. - Tuo ruokakuva nyt ei imartele, kun siitä puuttuvat muut höröstykset eli salaatti ja leipä.
Kommentit
Lähetä kommentti