Tämän viikonlopun aikaan vilahti jossain Sikke Sumarin hyvä kakkuohje. Se olikin herkullinen, muttei meitsillä aivan sillä Siken ohjeella onnistunut. Muuntelin sitä hieman, kai liikaakin.
Taikina:
100 gr voita (pehmeää, huoneenlämpöistä)
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl maissijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl ranskankermaa
Täyte:
2-3 omenaa (lohkoja)
1 tl kanelia
2 dl puolukoita (kiehauta 1 dl sokerin kanssa)
Tee ensin taikina. Lämmitä voi (itse laitoin mikroon toviksi). Sitten sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaus. Sitten kananmunat, sitten vehnäjauho-maissijauho-leivinjauhe-sekoitus. Laitoin hieman reilut desit jauhoja. Ranskankermaa ei ollut, joten laitoin kermaviiliä. Kai kermakin olisi sopinut?
Laitoin leivinpaperin irtopohjavuokaan ja taikinaa pohjalle. Omenatäyte oli omaa valmista omenalohkohilloa, jota kylmiöni ja pakastin on pullollaan tänä vuonna. Puolukat olin juuri poiminut ja tein hillon eli 2 dl puolukoita ja 1 dl sokeria ( kiehautus). Pohjataikinan päälle laitoin omenahilloa ja puolukkahilloa sekaisin. Päälle loput taikinasta. Ohjeen mukaan uuni piti olla +180 C ja 20 min., mutta laitoin 200 C. Kun otin kakun uunista se näytti valmiilta. No, kun kumosin sen, se näytti hieman liian taikinamaiselta, joten laitoin se uudelleen uuniin n 10 min ja kovempaan lämpöön. Kun kakku oli jäähtynyt, ryhdyttiin mieheni kanssa maistelemaan. Aika sokeripommiltahan se maistui, mutta maistui ainakin!
Kommentit
Lähetä kommentti