Joka kesä marja-aikaan pitää jokaisen herkkusuun tehdä kunnon kermakakku! Se on maailman yksinkertaisin kakku. Eli - tee ensin sokerikakkupohja, jaa se kahteen tai kolmeen osaan. Kakkuosien kostutus esim. laimennetulla omenamehulla, väliin kermavaahtoa ja marjoja, vähän kaupan kinuskikastiketta, jos tykkää makeudesta, kuten minä. Päälle kermavaahtoa runsaasti ja marjoja. Laitoin mansikoita, vadelmia ja pensasmustikoita, jotka kaikki olivat luomumarjoja. Luomut maksavat enemmän torilla, mutta poissa ovat kasvinsuojeluaineet ja makukin on luomumarjoissa parempi! Siispä leipomaan, leipomaan ja sitten joukolla herkuttelemaan!
1) Kakkupohja
6 kananmunaa korkeaan lasiin
saman verran lasiin sokeria
saman verran lasiin vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kananmunat mitataan korkeaan lasiin ja saman verran sokeria ja vehnäjauhoja. Vatkaa ensin sokeri ja kananmunat tosi kuohkeaksi, lisää vehnäjauhot + leivinjauhe varovasti sekoittaen. Laita taikina jauhotettuun (mannaryyni tai korppujauho) korkeaan vuokaan. Paista uunissa n 30 min +200 C (tai 40 min +175 :ssä uunin alapohjalla.
Kun kakkupohja on jäähtynyt, vatkaa 1/2 l kuohukermaa + 1 dl sokeria (tai vähemmän) kuohkeaksi, ei voiksi! Leikkaa kakku puoliksi, tai kolmeen osaan ja laita täytteet. Ensin kermavaahtoa, sitten marjoja, sitten kinuskia. Sitten toinen kakun osa kanneksi ja loput kermat ja marjat päälle. NAM! NAM! Kutsu ystävät tai sukulaiset herkuttelemaan kakkukahville!
Kommentit
Lähetä kommentti