Tein taas raparperipiirakkaa mökkivieraille ja muuntelin sitä uudella tavalla.
Tässä ainekset:
Pohja:
100-120 gr voita
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1/2-1 dl siirappia tai fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
tilkka kermaa
Täyte:
n 400 gr raparperia
1 dl karpaloita
1 dl sokeria
(1 rkl perunajauhoja)
Sulatin ensin voin, lisäsin siihen kuivat aineet ja siirapin sekä tilkan kermaa. Otin osan talteen taikinasta ja tein täytteen. Kiehautin raparperit hyvin nopeasti. Levitin ensin osan taikinasta vuokaan pohjaksi ja paistoin sitä n 15 min +200 C uunissa. Nostin piirakkapohjalle raparperit ja karpalot sekä loput taikinasta, johon lisäsin vähän vielä kaurahiutaleita. Taas n 15 min uunissa ja piirakka oli valmis syötäväksi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. - Kuvan unohdin ottaa, mutta laitan sen tänne, jos teen uudemman kerran saman piirakan.
Kommentit
Lähetä kommentti