Kävimme ensimmäisen kerran Espanjassa (Kanarialla) perheenä 1980-luvulla ja siitä lähtien meillä on valmistettu paellaa. Yleensä se oli perheemme lauantairuoka, koska se oli helppo ja nopea valmistaa ja lapset söivät sitä hyvin. Aluksi teimme peruspaellaa, johon tein risottopohjan ja maustoin sen sahramilla tai sahramiinilla. Nyt kokeilin erilaista paellaa, johon tein risottopohjan eli paellan ja lisukkeet sai kukin valita mielensä mukaan. Yllättävän hyvää se olikin, kun en sekoittanut kaikkea lisuketta risottoon, kuten paella tehdään. Maut säilyivät raikkaina ja paellasta ei tullut lihan ja kalan sekasotkua, kuten helposti käy. Tässä vanha ohjeeni Parasta paellaa
Paellan pohjana on tavallaan risotto, jonka tein ensin. Sitten laitoin esille kuppeihin lisukkeet; katkaravut, kylmäsavulohen, broileripalat ja horizonmakkarat. Hyvin maistui vieraille taas mökillä lisukkeena salaattia ja leipää.
Risotto:
2-3 dl riisiä ( Uncle Bens käy tai sitten oikea risottoriisi carnarol tai arborio)
ruokaöljyä
(sipulia, jos kaikki pitävät)
1 l nestettä (kuumaa, lisää vähitellen)
nesteessä mukana lihaliemikuutio, kanaliemi tai kasvisliemi
(sahramia tai sahramiinia)
1 keltainen paprika pieninä paloina
1 punainen paprika pieninä paloina
(vihreitä herneitä)
parsaa pieninä paloina
Riisit kuulotetaan ensin öljyssä. Sitten lisätään kiehuva neste vähitellen, jossa minulla oli nyt lihaliemikuutio mausteena, kun muuta ei mökillä ollut. Riisit kiehuivat ohjeen mukaan n 10 min. Lisäsin välillä paprikat ja lopuksi parsan palat. Lisukkeet pieniin kuppeihin ja paella keskelle pöytää kannen alle, jossa se pysyy lämpimänä. Salaattia ja leipää lisukkeeksi.
Kommentit
Lähetä kommentti