Tämän viikonlopun ruokana on paella, jota söimme ensi kerran Espanjassa Playa de Inglesissä vuonna 1983! Esikoinen oli mukana ja hänkin maistoi sitä. Parasta hänestä oli silloin joulukuussa päästä hiekkarannalle sangon ja lapion kanssa. Paellaa olemme tehneet tuon matkan jälkeen tosi monta kertaa viisihenkiselle perheellemme ja nyt kaksin. Meillä se annos riittää nykyisin jopa kolmeksi päiväksi.
Tässäpä ohje:
1 kokonainen valmiiksi paistettu broileri (Prisman tiskiltä)
katkarapuja (isoja tai pieniä, pakastettuja tai liemessä)
2 dl irtoriisiä (Uncle Bens)
sahramia tai sahramiinia
kanaliemikuutio
vettä noin 1 litra
1 iso sipuli tai 2 pientä
paprikaa pikkupalasina
pakasteherneitä
oliiviöljyä
- mausteista makkaraa voi lisätä, jos haluaa ruokaisamman tai on allerginen kalalle
- lisäta voi myös muita meren eläviä kuten simpukoita, mustekalarenkaita
Valmistus:
Lisää öljyä wokkipannulle reilusti, siihen riisit kuulottumaan hetkeksi ja sekaan keltaisen värin antava sahrami tai sahramiini (halvempaa!). Silppua sipulit silpuksi ja ne pannulle ruskistumaan (sipulit voi laittaa myös ensin öljyyn). Lisää nestettä vähitellen vaikkapa ensin puolet ja kanaliemikuutio. Pistä paprikapalasia joukkoon ja ihan loppuvaiheessa pakasteherneitä. Anna kiehua noin 10 min. ja lisää välillä loput nesteet. Kiehauta, kunnes neste on suurun piirtein poissa. Lisää palasiksi repeloitu broileri (leikkasin saksilla pieniksi palasiksi) ja lopuksi katkaravut. Jos pidät makkarasta, lisää sitä - esim. saksalainen bratwursti käy hyvin. Joku voi tykätä ananaksesta, sitäkin voi laittaa. Itse laitoin nyt punasipulia, yleensä laitan tavallista sipulia. ¨
Hyvä sapuskaa talvella, kun se on helppo lämmittää vaikkapa hiihtolenkin jälkeen.
Kommentit
Lähetä kommentti