Lämmitin eilen vuolukivistä uuniamme, kun pakkanen oli kiristymässä. Aamulla olikin jo -17C. Illalla tein uuniin paistumaan perinteiset pikkuleivät, joita jo äitini teki aikoinaan maalla. Tässäpä ohje:
3 dl sokeria
1-1,5 dl kermaa tai kevytkermaa
1 kananmuna
1,5 dl sulaa, sitten jäähdytettyä voita
1 tl ruokasoodaa
3 dl perunajauhoja
5 dl vehnäjauhoja
Sekoittelin ensin sokerin, kananmunan, kerman ja vatkasin hieman koneella. Siihen lisäsin sulatetun ja hieman jäähdytetyn voin. Sitten sekoitin toisessa kulhossa kuivat aineet. Ne sitten yhteen ja sekoitus. Muotoilin pöydällä (alle hieman vehnäjauhoa) tankoja, joista leikkasin ja pyörittelin palloja pellille sopivin välein. Sain annoksesta kaksi pellillistä kakkaroita. Paistoin uunissa noin 200 - 230 C lämmössä 15 min. Parasta juuri paistettuna. Pikkuleivät maistuvat kahvin, teen, maidon tai mehun kanssa oikein hyvin.
Kommentit
Lähetä kommentti