Tätä ruokaa tarjosin naapuriperheelle, kun he ovat hoitaneet usein vanhaa koiraamme ja katsovat talon ja postin perään poissaollessamme. Paisti on mukava laittaa uuniin, kun lähdet lenkille tai hiihtämään. Valmistuu 2-4 tunnissa.
noin 500-600 gr naudan paistia
noin 500-600 lampaan lihaa fileenä yms
voita paistamiseen
lihalientä 1 pala - nin 1 ltr
sipulia + punasipulia 2-4 kpl
pippuria (musta, puna, mauste)
suolaa
porkkaroita, naurista, lanttua ym juureksia
smetanaa
- paloittele paistin palat reiluiksi palasiksi ja paista palat voissa pannulla kevyesti
- lado paistetut naudan ja lampaan lihalohkot isoon uunivuokaan
- kaada reilusti nestettä + lihaliemi, joka on kiehautettu pannulla nesteessä
- ruskista sipulit ja lisää lihojen päälle
- lisää pippurit, itse laitoin nyt mauste- ja punapippuria
- lisää suolaa
- loppuvaiheessa lisää porkkanat tai muut kasvikset maun mukaan
- laitoin valmispussin juurkesia ja kasviksia (porkkana, parsakaali)
- tarjoa keitettyjen perunoiden, leivän, salaatin, suolakurkkujen ja punajuurien kera
- laita uuniin noin 200 C asteeseen aluksi, parin tunnin jälkeen laske lämpöä
- voit laittaa smetanaa lisäksi, jos haluat
- itse tarjosin pataa aroniahyytelön kera (aroniat pensasaidastamme)
Jälkuruuaksi tyhjensin taas pakastinta, eli sulatin mansikkaa, mustikkaa ja vadelmaa - tarjolle vaniljajäätelön kera.
-
noin 500-600 gr naudan paistia
noin 500-600 lampaan lihaa fileenä yms
voita paistamiseen
lihalientä 1 pala - nin 1 ltr
sipulia + punasipulia 2-4 kpl
pippuria (musta, puna, mauste)
suolaa
porkkaroita, naurista, lanttua ym juureksia
smetanaa
- paloittele paistin palat reiluiksi palasiksi ja paista palat voissa pannulla kevyesti
- lado paistetut naudan ja lampaan lihalohkot isoon uunivuokaan
- kaada reilusti nestettä + lihaliemi, joka on kiehautettu pannulla nesteessä
- ruskista sipulit ja lisää lihojen päälle
- lisää pippurit, itse laitoin nyt mauste- ja punapippuria
- lisää suolaa
- loppuvaiheessa lisää porkkanat tai muut kasvikset maun mukaan
- laitoin valmispussin juurkesia ja kasviksia (porkkana, parsakaali)
- tarjoa keitettyjen perunoiden, leivän, salaatin, suolakurkkujen ja punajuurien kera
- laita uuniin noin 200 C asteeseen aluksi, parin tunnin jälkeen laske lämpöä
- voit laittaa smetanaa lisäksi, jos haluat
- itse tarjosin pataa aroniahyytelön kera (aroniat pensasaidastamme)
Jälkuruuaksi tyhjensin taas pakastinta, eli sulatin mansikkaa, mustikkaa ja vadelmaa - tarjolle vaniljajäätelön kera.
-
Kommentit
Lähetä kommentti