Kylmiössämme oli monta vuotta vanha keltainen munalikööripullo, joka oli vain jäänyt juomatta, enkä edes tiedä, mistä se oli tullut (ehkä jotain vieraille tarjottavaa boolia varten), mutta itse inhoan munalikööriä sellaisenaan kuten myös karmeaa Baileys-ällöjuomaa. Joten eikun kakkua siitä ölköstä juomasta sitten tekemään! Löysin joitakin ohjeita munaliköörikakusta netistä googlaamalla. Ensimmäisenä tuli Kinuskikissan ohje, jossa käytettiin pohjakeksinä dominokeksejä. Niitä ei ollut kaapissa, joten otin siihen pieniä Kantolan kaurasuklaamurukeksejä. Dominot ovat minusta aivan liian makeita. Murustelin keksit kakun pohjaksi vuokaan (irroitettava pohja), kun olin ensin musertanut keksit isossa aasialaisessa morttelissa ja laittanut voi-margariiniseoksen murusten sekaan.
Ainekset:
300 gr keksejä (muruksi)
70 gr voi-margariiniseosta (sulatus)
Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 kananmuna
200 gr kermaviiliä (1 purkki)
1/2 - 1 dl hienoa sokeria maun mukaan
2dl munalikööriä (pieni pullo)
1 dl suklaarouhetta (taloussuklaa) tai jotakin vastaavaa
Teko-ohje:
- musersin keksit
- sulatin mikrossa voi+margariinin
- vatkasin kerman ja kananmunan - sekoitin ne ja vatkasin
- sekoitin kermaviilin ja sokerin
- lämmitin munaliköörin kiehuvaksi nopeasti, jolloin alkoholi häviää
- liivatteet ensin kylmään veteen ja sitten kuumaan likööriin - sitten sekoitus
Ensin muruseoksen painelu irtopohjavuokaan pohjalle, jossa oli leivinpaperi.
Seuraavaksi sekoitin kermaviili-sokeriseoksen ja munalikööri-liivateseoksen keskenään, lopuksi kaikki sekaisin ja kaada seos murupohjan päälle. Koristeeksi löysin kaapista Marianne-karamelli-muruseosta.
Laitoin ulos kakun hyytymään (ulkona +3 C) suojaksi lautanen, etteivät pihamme harakat sitä syö. Kakun voi laittaa myös jääkaappiin noin 3 tunniksi.
Tässä kakun valmistuksessa ei tarvitse lämmittää lainkaan uunia, joten kuka vain voi tehdä tämän, myös ilman munalikööriä. Sekaan voi laittaa vaikkapa glögiä, mehuja, mitä vain mitä kukin keksii, vaikkapa marjoja.
Kommentit
Lähetä kommentti