Vanha kunnon piimäkakku on todella herkullinen talvikakku, joka maistuu kahvin kanssa. Tein sitä kipakkana pakkaspäivänä, kun ulkona oli -30 C:n pakkanen. Uuni lämmitti samalla mukavasti keittiötä, kun kakku valmistui noin tunnissa uunissa. Piimäkakku on mehevä ja maukas kahvikakku.
Piimäkakku
2 -3 kananmunaa
3 dl sokeria
- sekoitetaan, kevyt vatkaus
175 gr sulatettua voita
2,5 dl piimää
- sekoitetaan keskenään
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
- kuivat aineet sekoitetaan keskenään
- jätin pois kardemumman, laitoin pelkät mausteet, en muuta
- lisäksi voi laittaa rusinoita,mantelilastuja, pähkinärouhetta jos haluaa
Kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja taikina nostellaan kakkuvuokaan, joka on voideltu ja jauhotettu joko korppujauholla tai mannaryynillä.
Paistetaan n 175-200 C ainakin 1 tunti. Hyvää ja parasta heti lämpimänä kylmän maidon kanssa tai hieman jäähtyneenä kahvin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti