Hampurilaisteni ohje:
2-6-8 kokoviljasämpylää syöjien mukaan
Cheddarjuustoa (oltermanni, savujuusto, esim, emmental käy myös)
Ketsuppia
Dijon sinappia
Kurkkusalaattia tai voileipäkurkkua
(sipulia tai punasipuliakin voi laittaa)
Tomaattia, kurkkua, keräsalaattia, paprikaa ym vihreää salaattia
Pihvit:
400 gr naudanjauhelihaa - myös poro-, hirvi-, peura-, ym jauheliha käy ja sen voi höystää eli laittaa sekaan possujauhelihaa tai sitten ei (savoksi). Kasvissyöjät voivat korvata lihan sitten muulla ainesosalla.
Mausteita: kuivattua persiljasilppua, pippuria, grillausmaustetta, merinosuolaparmesaanimaustetta, yrttisuolaa, yrttejä, kuivattua sipulia ym ym maun mukaan mitä ikinä keksiikään.
Tee kerma-munaseos noin 1 dl, sekaan tai itse laitan sen ensin kulhon pohjalle ja siihen nuo mausteet.
Sekoita kaikki ainekset ja taputtele pihviksi. Paista pannulla ruskeiksi ja anna olla siellä kuumana miedolla lämmöllä, kunnes kokoat hampurilaiset.
Paista pihvit, lämmitä sämpylän puolikkaat mikrossa, ketsuppia, dijonia ja kurkkupikkelsiä tai voilepäkurkkua alle, päälle paistettu pihvi ja cheddarjuusto.
Vielä pikkulämmitys mikrossa ja sitten sämpylän puolikkaat lautaselle. Kerää salaatit ja kurkkua tomaattia lautaselle. Hyvää on, juomana maito, vesi tai yksi olut.
Kommentit
Lähetä kommentti