Tämä ruoka taitaa olla yksi perheemme suosikeista - niin suomalainen, etteivät ulkomaiset vieraamme ja vaihtarimme ole sitä oikein aina ymmärtäneet, mutta me vain syömme sitä laatikkoa edelleen - arkisin.
Tarvitset:
pussin tai puoli perus kiekuramakaronia
jauhelihaa (nauta-sika tai sika-nauta tai nauta) 400 gr
mausteita kuten mustapippuria, grillimaustetta, rippaus suolaa, oreganoa, basilikaa, erilaisia rouhittuja pippureita persiljaa paprikajauhoa yms
sipulia, jos tykkäät joko jauheena tai tavallisena, paista ensin sipulisilppu
kanamunia 1-2 kpl
maitoa 2-3 dl
juustoraastetta pinnalle
Tarvitset:
pussin tai puoli perus kiekuramakaronia
jauhelihaa (nauta-sika tai sika-nauta tai nauta) 400 gr
mausteita kuten mustapippuria, grillimaustetta, rippaus suolaa, oreganoa, basilikaa, erilaisia rouhittuja pippureita persiljaa paprikajauhoa yms
sipulia, jos tykkäät joko jauheena tai tavallisena, paista ensin sipulisilppu
kanamunia 1-2 kpl
maitoa 2-3 dl
juustoraastetta pinnalle
Keitä ensin makaronit vedessä, jossa on loraus oliiviöljyä n 10 min.
Vesi pois siivilässä ja makaronit vuokaan. Astian pohjan voi sipaista öljyllä jos muistaa ensin.
Sitten paista jauheliha pannulla ja lisää siihen kaikki ne mausteet, joista pidät jauhelihan kanssa.
Jauhelihat sitten makaronien sekaan. Sekoituksen voi tehdä ensin myös keittoastiassa ennen vuokaan laittamista. Sitten - sekoita maito ja kananmunat ja lisää se vuokaa siten, että lähes kaikki makaronit peittyvät. Uunin lämpö pitää olla n. + 225-250 C. Vuoka uuniin - sitä ennen juustoraaste tai sitten paistamisen puolivälissä. Paistoaika noin puolisen tuntia.
Kommentit
Lähetä kommentti