Joulukinkkumme, joka oli jouluna yli 6 kilon kinkku, alkaa olla jo aika lopussa. Perheemme syö kinkkua suurella ruokahalulla ja tänä vuonna sen paisto onnistui hyvin leivinuunissamme. Kinkun ympärillä oli nyt tarpeeksi rasvaa ja siitä tulikin todella herkullisen mehevä. Kympin kinkku! Rasvaton kinkkuhan on kuivakkaa tavaraa, sekin on joskus koettu. Lopusta kinkusta teen siivuja ja palasia, jotka pakastan. Nyt siivutin kinkkua ohueksi siivuiksi ja pilkoin pieniksi palasiksi, niistä tein kinkkupiirakan. Palasista teen sitten Pulled porkkia talven aikana uunissa monta tuntia hauduttaen, se on kyllä herkullista.
Tässä kinkkupiirakkani ohje (tein valmiiseen pohjaan):
3 dl tai sopiva määrä pientä kinkkusilppua
1 dl paprikan pieniä paloja
persiljasilppua
1 prk smetanaa
1 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
pippurirouhetta (mustapippuri tai pippurisekoitus)
1 dl cheddar-juustoraastetta (Valion juustomestari)
Ohje:
Ensin valmiin pohjan päälle kinkkusilppu. Sitten paprikapalat. Sitten persiljaa maun mukaan. Sekoita kananmunat vähän vatkaten, siihen smetana tai creme fraiche ja vähän pippurirouhetta. Kaada neste kinkun ja paprikoiden päälle ja lopuksi juustoraastetta. Paistoin leivinuunissa +230 lämmössä puolisen tuntia.
Piirakan seurana sopii raikas salaatti, jossa oli kurkkua, tomaatteja, rapeaa salaattia, omenaa, satsumaa, ananasta ja paahdettua sipulia sekä loraus laadukasta oliiviöljyä. Juomana meillä on aina arkena maitoa!
Kommentit
Lähetä kommentti